Prognoza meteo pentru luna ianuarie 2021. Cum va fi vremea în prima lună a anului

Temperaturile se vor menţine în general peste mediile normale ale perioadei în următoarele patru săptămâni. Totodată, regimul pluviometric va fi excedentar în toată țara, conform estimărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Prognoza meteo, săptămâna 04 – 11.01.2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar mai
ales în zonele montane și sub-montane din jumătatea sudică a țării.

Prognoza meteo, săptămâna 11 – 18.01.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, posibil ușor mai ridicate în sud-est. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea nordică a țării.

Prognoza meteo, săptămâna 18 – 25.01.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil ușor mai ridicat în nord-vest.

Prognoza meteo, săptămâna 25.01.2021 – 01.02.2021

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații vor putea fi excedentare în toată țara, dar mai ales în zonele montane din vestul țării, potrivit meteorologilor, citați de Mediafax.

Prognoza meteo, 2 ianuarie 2021. Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obişnuit, pentru începutul lunii ianuarie

Potrivit prognozei meteo de sâmbătă, 2 ianuarie 2021, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obişnuit, pentru începutul lunii ianuarie, iar pe parcursul zilei va fi în general frumoasă.

În prima parte a intervalului cerul va fi senin, exceptând primele ore ale dimineții, când pe arii restrânse în sud-est va fi nebulozitate joasă sau ceață.

Noaptea, în regiunile extracarpatice și parțial în cele centrale va fi nebulozitate joasă și pe arii restrânse ceață, ce posibil se vor asocia cu burniță, în timp ce în restul zonelor cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârșitul intervalului în cele sud-vestice unde trecător, pe suprafețe mici, va ploua slab.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari, precum și în sudul Banatului, unde la rafală se vor înregistra viteze mai mari în a doua parte a intervalului, informează stirimeteo.com.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info