Proiect adoptat de Senat: Amenzi de 4.000 de lei dacă lipsesc parcări pentru biciclete în spaţiile publice

Proiectul iniţiat de deputaţi PNL privind adoptarea unor măsuri necesare facilitării parcării bicicletelor în spaţii publice a fost adoptat, în unanimitate, de plenul Senatului.

„Clădirile publice sau de utilitate publică, pieţele agroalimentare, târgurile, autogările şi staţiile de cale ferată ce deservesc trafic de călători vor fi dotate cu structuri metalice care să permită parcarea concomitentă a minim zece biciclete, cât şi montarea pe perioada staţionării acestora a unor dispozitive antifurt. În vederea implementării măsurilor prevăzute la alineatul (1) cladirile istorice şi de patrimoniu se vor adapta, cu respectarea caracteristicilor arhitectonice, conform reglementărilor legale în domeniu”, prevede proiectul de lege al liberalilor.

Proiectul prevede că în privinţa lucrărilor necesare realizării dotărilor şi ale autorizaţiilor, costurile se suportă din bugetele autorităţilor administraţiei publice, centrale sau locale şi din sursele proprii ale persoanelor juridice cu capital privat sau de stat, după caz.

Totodată, autorităţile…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info