Raluca Turcan, amendă minimă pentru că nu a purtat mască de protecție. Poliția a anunțat pe cine a mai amendat

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, și alte persoane au fost amendate, după ce au apărut fără mască, la o acțiune de împădurire în Tălmaciu, județul Sibiu.

„Toţi suntem egali în faţa legii!” a transmis premierul şi Ministerul de Interne.

Raluca Turcan, amendă minimă pentru că nu a purtat masca de protecție

Minstrul Muncii, Raluca Turcan, a ieșit în aer liber pentru o acțiune de împădurire, fără masca de protectie. În fotografiile care circulă pe rețelele sociale, aceasta este înconjurată de oameni. Turcan a cerut să fie amendată.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu, Luciana Lazăr, a transmis, joi, că polițiștii sibieni s-au sesizat din oficiu, iar în urma verificărilor au fost identificate șase persoane care au fost sancționate conform Legii nr. 55/2020, transmite Mediafax.

„Polițiștii au reținut că la data de 27 martie 2021, aflându-se în bena unui autoturism, respectivele persoane nu au purtat masca de protecție individuală, nerespectând astfel măsurile de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor în contextul stării de alertă instituită la nivel național pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS CoV-2”, a declarat Luciana Lazăr.

Polițiștii i-au dat amenda minimă de 500 de lei ministrului Muncii, Raluca Turcan, pentru lipsa măștii. IJP Sibiu a transmis un comunicat, joi, în care a adăugat-o la alte 5 amenzi aplicate persoanelor cu care s-a pozat Turcan. Astfel, suma totală este de 3.000 de lei.

Ministrul susținea că cei care au participat la acțiunea de împădurire de sâmbătă au făcut teste antigen.

„De asemenea, la locația din aer liber, situată pe deal, au fost disponibile măști și dezinfectanți. Cea mai apropiată localitate se află la 6 km, unde rata de infectare era de 0,33. Fotografiile invocate nu au fost reprezentative pentru ansamblul celor aproximativ 5 ore petrecute în aer liber. Măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare. Rămân o adeptă a măștii de protecție și a vaccinării și cred în continuare, cu tărie, în nevoia respectării măsurilor”, a scris Turcan pe Facebook.

Am solicitat să fiu amendată. Consider că este corect, chiar dacă au fost doar câteva momente și în tot restul timpului,…

Posted by Raluca Turcan on Wednesday, March 31, 2021

Potrivit Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, persoanele care nu respectă obligaţia de a purta mască de protectie pot fi amendate cu sume intre 500 si 2.500 de lei.

Florin Cîtu i-a cerut ministrului să plătească amenda ” singură”

„Nu este niciun dublu standard, le-am cerut tuturor celor… şi celor doi colegi să plătească amenda. Pe doamna Raluca Turcan am sunat-o azi-dimineaţă, i-am spus să se prezinte, să plătească amenda singură, şi toţi cei care încalcă legea vor trebui să plătească. (…) E toleranţă zero în ceea ce priveşte membrii Cabinetului meudar toţi românii trebuie să respecte legislaţia „, a declarat Florin Cîţu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info