Record de infecții cu Covid-19 în Franța, într-o singură zi

Franţa a înregistrat un nou record de noi infecții cu COVID-19, vineri, mai exact 13.215 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, de la începerea testării pe scară largă în ţară, potrivit informaţiilor date publicităţii vineri de Direcţia de sănătate publică

De asemenea, în această țară s-au înregistrat 123 de decese în ultima zi, relatează AFP, preluată de Agerpres.

În ultimele şapte zile, au fost internați aproximativ 3.626 de bolnavi de COVID-19, cu 403 mai mulţi decât numărul anunţat cu o zi înainte, dintre care 571 la reanimare, a anunţat serviciul public de sănătate.

În schimb, proporţia persoanelor pozitive în raport cu numărul total de persoane testate a rămas stabilă, la 5,4%.

De la începutul pandemiei, cel puţin 31.249 de decese legate de COVID-19 au fost înregistrate în Franţa, dintre care 20.689 în mediul spitalicesc.

Record de cazuri de infectare cu Covid-19, într-o singură zi, și în Republica Moldova. Cea mai gravă situație este în capitala Chişinău

Republica Moldova a raportat, vineri, 665 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, ceea ce înseamnă un nou record pentru ţara vecină.

Din numărul total de cazuri înregistrate, șase provin din afara granițelor: câte două, din Turcia și Ucraina, și câte un caz din Italia și Marea Britanie, relatează Mediafax.

Cea mai gravă situaţie este chiar în capitala Chişinău, unde au fost confirmate 329 de cazuri, în 24 de ore. Pe locul doi în clasamentul negativ al infectărilor se află Transnistria cu 52 de cazuri.

Peste 40 de decese din cauza Covid-19 și 1.333 de cazuri…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info