Regina Angliei, fără mască de protecție la un eveniment public, în plină pandemie. Cum au comentat medicii gestul său

În plină criză pandemică, Regina Angliei nu a purtat mască de protecție la un eveniment public la care a fost invitată de onoare. Reacțiile medicilor nu au întârziat să apară.

Însoțită de Prințul William, Regina Angliei a fost prezentă la Laboratorul de Știință și Tehnologie a Apărării, unde a inaugurat un centrul de dializă energetică, ocazie cu care a discutat cu mai mulți specialiști al căror scop este să crească și mai mult capacitatea de testare pentru depistarea îmbolnăvirilor cu coronavirus.

Ceea ce a surpins a fost faptul Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Prințul William nu purtau mască de protecție. Ce-i drept, evenimentul s-a desfășurat în aer liber, dar experții susțin că ambii ar fi trebuit să apară cu nasul și gura acoperite.

În replică, Palatul Buckingham a anunțat că s-au luat „toate măsurile de precauţie necesare” și că toate cele 48 de persoane cu care Regina Angliei și Prințul William au intrat în contat au fost testate negativ pentru coronavirus înainte de eveniment.

Cum au comentat experții gestul făcut de Regina Angliei

Totuși gestul Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost comentat de experții în boli infecțioase, care sunt de părere că aceasta a transmis fanilor un mesaj greșit prin faptul că nu a purtat mască de protecție la eveniment.

La rândul ei, Dr. Sandra Kesh susține că regina ar fi trebuit să poarte o mască de protecţie pentru a le oferi un exemplu propriilor admiratori.

Riscul de expunere era minim, deoarece evenimentul a avut loc în aer liber, dar, în general, cred că este mai bine ca persoanele publice să poarte mască de protecţie chiar şi în situaţii în care este posibil să nu fie expuşi riscului. În acest mod, confirmă că aceasta este o responsabilitate comună‟, susţine medicul.

Totodată, biograful regal Omid Scobie a lăsat un comentariu pe o rețea socială, fiind de părere că regina ar putea transmite un mesaj eronat celor care nu iau în seamă măsurile de precauție impuse de autorități pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info