Restricțiile din București, prelungite cu încă 14 zile! Ce anunță prefectul Capitalei

Restricțiile din București, prelungite cu încă 14 zile! Prefectul Capitalei a vorbit după ședința Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă despre măsurile instituite. De departe, cea mai importantă vizează prelungirea cu două săptămâni a restricțiilor în vigoare.

Alin Stoica dă de înțeles că bucureștenii ar putea avea parte de restricții chiar mai dure, „dacă intervin alte lucruri”.

Restricțiile din București, prelungite cu încă 14 zile! Ce se întâmplă cu elevii care merg la școală

„Vor fi prelungite cu 14 zile dacă nu intervin alte lucruri care să ne oblige să luăm alte măsuri. Rata de infectare este în creştere. Am fost anunţaţi de DSP că am ajuns la 5,3 rată de infectare”, a declarat prefectul Capitalei.

Astfel, CMBSU informează într-un comunicat de presă că în unităţile de învăţământ participarea la ore se desfăşoară cu prezenţă fizică pentru toţi preşcolarii şi elevii din învăţământul primar, elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi elevii din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal. Totul, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculaţi în respectivele clase terminale!

De asemenea, este permisă organizarea cu prezenţa fizică în unităţile de învăţământ a următoarelor activităţi:

  • simulările examenelor naţionale şi a examenelor pentru anii terminali;
  • evaluările naţionale;
  • orele remediale pentru toate clasele.
  • Elevii din celelalte clase/ani de studiu vor participa la cursuri în sistem online.

Restaurantele și terasele rămân închise

„Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi în interiorul altor spaţii publice închise care au acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin doi pereţi, indiferent de faptul că sunt construcţii cu caracter temporar sau permanent”, anunță prefectul Capitalei.

„Se interzice activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, cu excepţia deservirii persoanelor cazate în interiorul acestor unităţi” – Prefectura București.

Potrivit aceleiaşi surse, este permisă prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber. La fel, şi în spaţiile publice dacă au un tavan şi un singur perete, cu asigurarea unei distanţe de minimum doi metri între mese şi participarea a maximum şase persoane la o masă.

Ce alte restricții funcționează în Capitală

CMBSU mai informează că „este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, cu excepţia desfăşurării activităţii de comercializare a biletelor de tip Loto, pariuri şi loz, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară”.

Alte măsuri restrictive impuse în Capitală:

  • este interzisă organizarea şi desfăşurarea activităţii cu publicul în cadrul cinematografelor, a instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, inclusiv celor de tipul drive-in;
  • este interzisă organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale;
  • este obligatorie purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info