Robert Negoiță, despre lucrările la Hala Laminor: „Suntem la 95% cu stadiul lucrărilor”

Primăria Sectorului 3 a preluat în anul 2014 Hala Laminor, cu o suprafață de 68.000 de metri pătraţi, ale cărei începuturi sunt legate de anul 1936, odată cu înfiinţarea Uzinelor Malaxa, transformate în anii comunismului în Întreprinderea 23 August.

După anul 1990 obiectivul a fost cunoscut drept Uzinele Faur și considerat pe bună dreptate, astăzi, un reper istoric al arhitecturii industriale de pe teritoriul Sectorului 3.

Prin preluarea acestui obiectiv Primăria Sectorului 3 și-a propus să dezvolte un proiect benefic pentru comunitatea locală și să revitalizeze o zonă strategică a Sectorului 3.

În urma numeroaselor solicitări către Ministerul Culturii, Primăria Sectorului 3 a primit în luna februarie 2017 avizul Comisiei Culturii pentru punerea în siguranță a clădirii monument Hala Laminor, pentru Planul Urbanistic Zonal, Autorizație de construire în regim de urgență pentru punerea în siguranță. Ulterior Primăria Sectorului 3 a primit în luna mai din partea Ministerului Culturii și Identității Naționale avizul privind Planul Urbanistic Zonal de restaurare și conversie urbană pentru Hala Laminor. Ministerul Culturii și Identității Naționale a acceptat intervenția asupra Halei Laminor, respectiv salvarea, consolidarea și schimbarea destinației acesteia într-un complex multifuncțional, în conformitate cu prevederile Legii 422/2001, privind protejarea monumentelor istorice, republicată, cu completările și modificările ulterioare.

De asemenea, s-a primit aviz favorabil pentru realizarea unor alei, în incinta imobilului, menite să faciliteze executarea lucrărilor asupra monumentului istoric, și pentru realizarea unui spațiu de tip esplanadă în zona de S-E a halei. Pentru valorificarea Halei Laminor, în suprafață de 130.750 mp, s-a propus conversia într-un complex multifuncțional prin: restaurarea,…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info