România, alături de Rusia, India și Brazilia, pe lista țărilor cu pacienți Covid, decedați la Secția de Terapie Intensivă

România se află, alături de  Rusia, India, Brazilia, Egipt și Bangladesh, pe lista țărilor cu pacienți Covid, decedați la Secția de Terapie Intensivă, ridicând semne de întrebare cu privire la siguranța pacienților, în timpul administrării tratamentului împotriva Covid. O serie de incendii au avut loc anul acesta, principala cauza declarată de oficialii publici a incendiului fiind producerea unui scurtcircuit.

Rusia  – semne de întrebare cu privire la siguranța echipamentelor fabricate

Autoritățile ruse investighează siguranța ventilatoarelor, după ce a izbucnit un incendiu într-un spital din Sankt Petersburg, care a lăsat în urmă cel puțîn cinci morți, în mai 2020. Flacăra a izbucnit la Spitalul St George’s City după ce un ventilator din secția de Terapie Intensivă care trata pacienții cu COVID-19, a izbucnit. SUA au declarat, la momentul respectiv, că nu vor folosi ventilatoarele rusești trimise de Moscova, în timp ce se desfășoară  investigația.

Un alt incendiu a avut loc în orașul rus Chelyabinsk din sudul Uralilor, în urma unei explozii a unui aparat de oxigen, luna trecută, ridicând întrebări cu privire la siguranța echipamentelor fabricate în Rusia.

Brazilia – Al patrulea incendiu din Rio de Janeiro, într-un an de zile

Un incendiu din 27 octombrie într-un spital din statul brazilian Rio de Janeiro a dus la moartea a opt persoane, cel puțîn trei dintre aceștia fiind pacienți cu COVID-19.  Acesta este deja al patrulea incendiu dintr-un spital din Rio de Janeiro, din septembrie anul trecut. Aceleași probleme sunt prezente în toate statele braziliene.

India

Unsprezece persoane au murit, în luna august, într-un incendiu izbucnit în interiorul unui spital temporar de coronavirus din India. Un purtător de cuvânt al Poliției a declarat că un scurtcircuit electric a fost cauza incendiului.

Egipt

O unitate de Terapie Intensivă la un spital egiptean a luat foc, în luna august, ucigând șapte pacienți COVID-19. Flacăra a izbucnit în secția de coronavirus a unui spital privat, de-a lungul coastei de nord a Egiptului. Departamentul Protecției Civile a dat vina pe un scurtcircuit electric.

Poliția investighează încă, dar rapoartele preliminare arată că incendiul a început de la aparatul de aer condiționat al camerei, potrivit unei declarații a procurorilor publici. 

Bangladesh

Cinci pacienți COVID-19 au murit, în luna mai, după izbucnirea  unui incendiu într-un spital din Capitala Bangladeshului, Dhaka. Rudele pacienților susțîn că autoritățile spitalului au fost indiferente și au întârziat să informeze serviciile de pompieri. De asemenea, aceștia au pretins că pacienții ar fi putut fi închiși din exterior.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info