Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

S-a tras linie la sfârşit de an: PREŢUL GRÂULUI, în uşoară scădere pe bursă. Rapiţa ia avânt, nu însă şi porumbul

Potrivit informării Reuters din 31 decembrie 2019, de la orele amiezii, în scurta şedinţă de tranzacţionare din aceeaşi zi, grâul de panificaţie cu livrare în martie 2020 – cel mai activ dintre cele listate pe piaţa Euronext N.V. – s-a confruntat cu o scădere de 0,25 euro sau 0,1 la sută şi s-a stabilizat la un nivel de 188,75 euro tona metrică (EUR/TM) sau 212,08 dolari tona metrică (USD/TM).

Contractul s-a stabilizat în scădere faţă de nivelul înregistrat în 30 decembrie 2019, atunci când se contabiliza cel mai ridicat nivel al preţurilor din ultimele şase luni, şi anume 189,75 EUR/TM. Vârful înregistrat pe 30 decembrie 2019 survine în urma unei adevărate curse a preţurilor înregistrată pe piaţa mondială a grâului legată de acordul comercial SUA-China, cât şi de cererea constantă la export, respectiv de temerile privind recolta totală.

De-a lungul anului, preţurile Euronext…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info