Șase tineri francezi au fost arestați în cel mai recent caz de „rasism anti-asiatic”

Șase tineri francezi au fost arestați vineri între doi și șase ani pentru violența violentă împotriva a aproximativ 20 de persoane de origine chineză, în cel mai recent caz de „rasism anti-asiatic”.

Atacatorii au fost închiși între doi până la șase ani pentru atacurile violente asupra a aproximativ 20 de persoane de origine chineză

Cu vârsta cuprinsă între 18 și 21 de ani, când incidentele au avut loc în 2018 la Paris și la periferia sa, aceștia așteptau în afara restaurantelor populare din comunitatea asiatică.

Aceștia au acționat metodic și au arătat „profesionalism real”, spusese procurorul joi.
Aceștia își urmau victimele, toate de origine chineză, unde le atacau violent și le jefuiau.

Procurorul a spus că au fost vizați apartenentei la „un grup etnic”, subliniind natura rasistă a crimelor ca circumstanță agravantă.

Două-trei jafuri violente au loc în fiecare săptămână

Ea a adăugat că două-trei jafuri violente asupra asiaticilor au loc în fiecare săptămână în Seine-Saint-Denis, o regiune de la periferia Parisului, unde mulți oameni de origine chineză lucrează în sectorul textil.

Comunitatea chineză a Franței este adesea vizată din cauza stereotipurilor că sunt bogate

Criticii au acuzat poliția că a neglijat să abordeze o amenințare împotriva comunității chineze din Franța, adesea vizată din cauza stereotipurilor că sunt bogați și deseori transportă sume mari de numerar.

Bătaia violentă a unui croitor, Zhang Chaolin, în nordul Parisului, în 2016, a scos la iveală numeroasele atacuri asupra membrilor comunității asiatice.

Tatăl a doi copii, în vârstă de 49 de ani, se afla în drum spre un restaurant dintr-o suburbie din Paris, când…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info