Situația școlilor încadrate în scenariul roșu s-ar putea schimba pe ultima sută de metri. Monica Anisie: „Suntem într-o dinamică”

Cu numai o zi înainte de începutul de an școlar, Comitetului pentru Situații de Urgență se întrunește într-o ședință pentru a pune la punct ultimele detalii de deschidere a unităților de învățământ. Astfel, situația unor școli din București încadrate în scenariul roșu, s-ar putea modifica. 

Scenariile unor școli din Capitală se pot schimba cu o zi îninte de începerea anului școlar, dacă inspectorii școlari consideră că acest lucru este necesar, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie.

Ministrul Educației: Dacă se întâmplă ceva, trebuie să luăm decizii rapide

„Ieri am avut o discuție și cu domnul prefect la Inspectoratul Școlar și cu inspectorul școlar general de la București, precum și cu doamna director de la DSP. I-am rugat să verifice toate scenariile pe care le-au propus unitățile de învățământ și să decidă dacă este nevoie să revizuiască unele scenarii.

Mai există și o situație care a apărut la școala centrală, azi vor decide. Eu merg la Inspectoratul Școlar al Municipiului București să vedem care este situația de ieri și până astăzi.

Eu merg la ora 09.00 la întâlnire cu inspectorii școlari generali adjuncți, cu inspectorul general și cu inspectorii pentru dezvoltare instituțională de la fiecare sector în parte.

Suntem într-o dinamică, dacă se întâmplă ceva trebuie să luăm decizii rapide, să intervenim acolo unde este cazul”, a declarat Monica Anisie.

În urma ședinței Comitetului pentru SItuații de Urgență, scenariilr unor școli din Municipiul București s-ar putea modifica. Deocamdată este cunoscut faptul că  595 de unități de învățământ, de…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info