Societatea Timişoara, care l-a premiat pe Lazăr, cere retragerea decoraţiilor persoanelor condamnate

Societatea Timişoara a făcut publică, marţi, cea de-a treia solicitare adresată preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la retragerea decoraţiilor persoanelor condamnate sau a celor care au făcut poliţie politică.

Demersul Societăţii Timişoara vine după ce a fost primit un răspuns din partea Administraţiei prezidenţiale – Cancelaria ordinelor referitor la ultima solicitare, iar explicaţiile „nu au avut darul să ne convingă”, motiv pentru care au mai făcut o cerere privind retragerea acestor decoraţii.

Societatea Timişoara este aceeaşi care nu a dorit să retragă premiul „Speranţa” acordat în 29 martie 2019 lui Augustin Lazăr, aşa cum a solicitat Asociaţia 15 Noiembrie 1987 într-o scrisoare deschisă, asociaţia de la Braşov acuzându-l pe Lazăr de poliţie politică şi catalogându-l drept „un procuror de tip comunist, implicat în acţiuni represive”.

„Aţi scris că persoanelor condamnate prin hotărâre judecatorească rămasă definitivă li se vor retrage decoraţiile de către Administraţia prezidenţială,…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info