Șofer prins fără permis în Iași: „Mă scuzați, sunt din Suceava…” (VIDEO)

Filmarea în care un conducător auto a fost prins fără permis la volan, în orașul Iași, a devenit virală dintr-un motiv tragicomic.

Bărbatul s-a scuzat în fața oamenilor legii într-un mod bizar: „Sunt din Suceava”, a fost argumentul său, în fața polițiștilor.

Șoferul a fost oprit într-o zonă cu acces interzis autoturismelor și polițiștii nu l-au iertat.

Când i-au cerut însă și permisul de conducere, oamenii legii au descoperit că acesta nu avea un astfel de document.

Bărbatul din Suceava s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis.

Conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Ce spune legea

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(3) Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana care încredințează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că se află în una dintre situațiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influența alcoolului ori a unor substanțe psihoactive.

[embedded content]

IMAGINI CARE VĂ POT AFECTA EMOȚIONAL! Momentul tulburător în care o fetiță de 9 ani este spulberată de o mașină pe trecerea de pietoni! Șoferul băut, ”salvat” de procurorul de caz: ”Nu reprezintă pericol public” (EXCLUSIV)

Pe data de 27 februarie, o fetiță de 9 ani a fost lovită, chiar pe trecerea de pietoni, pe Calea Văcărești, de o mașină la volanul căreia se afla un șofer care consumase băuturi alcoolice.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info