Sondajul UE privind pandemia arată dezamăgirea Italiei față de Bruxelles. În Germania, o majoritate covârșitoare a populației se simte mândră de tratarea pandemiei de către Guvern

Opiniile cu privire la modul în care guvernele au gestionat lupta împotriva pandemiei Covid-19 variază enorm în Europa, a arătat joi un sondaj, italienii afectați fiind dezamăgiți în special de UE.

Dezamăgirea față de UE în rândul italienilor, din cauza  lipsei de solidaritate din partea partenerilor lor din UE

Sondajul a fost realizat în numele grupului activist „Mai mult în comun” la sfârșitul lunii iunie și iulie, dar datele au fost făcute publice joi, după ce au fost văzute de înalți oficiali din Berlin, Paris, Bruxelles și Londra.
Sondajul indică ceea ce a ajutat la realizarea reperului și a deciziei neașteptate a statelor membre UE divizate de a finanța în comun un plan masiv de redresare pentru Europa.

Rezultatele indică în mod clar dezamăgirea față de UE în rândul italienilor, care au simțit o dură lipsă de solidaritate din partea partenerilor lor din UE, pe măsură ce se desfășura criza, în special din Țările de Jos, care au acceptat planul doar cu reticență după o dezbatere acerbă la summit.

Cu partidele de extremă dreaptă și anti-establishment deja puternice în țară, datele italiene ar fi ridicat alarme în capitalele UE, că eurocepticismul era în mod îngrijorător în creștere în unul dintre membrii fondatori ai blocului.

În sondaj, doar 33% dintre respondenții din Italia au declarat că aderarea la UE este un lucru bun, 44% dintre respondenți spunând că încrederea lor în Bruxelles s-a înrăutățit odată cu criza.

Mândrie națională

Sondajul a mai dezvăluit că răspunsul emoțional la criză diferă în țările europene chestionate:…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info