Stefanos Tsitsipas a aflat de moartea bunicii sale cu doar 5 minute înaintea finalei de la Roland Garros

Tenismanul grec Stefanos Tsitsipas a anunțat luni dimineață, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina sa oficială de Facebook, că a aflat de moartea bunicii sale cu doar 5 minute înainte de începutul finalei turneului de Mare Șlem de la Roland Garros, pe care a pierdut-o în cinci seturi în fața numărului 1 mondial, sârbul Novak Djokovic.

Tsitsipas, care de luni ocupă cel mai bun loc în clasament din cariera sa de până acum (4 ATP), i-a dedicat prima sa finală de Mare Șlem bunicii paterne.

„Cu cinci minute înainte să intru pe teren, am aflat că iubita mea bunică a pierdut lupta pentru viață. O femeie înțeleaptă, a cărei credință în viață și dorința de a oferi nu pot fi comparate cu nimeni altcineva pe care l-am întâlnit. Este important să avem mai mulți oameni ca ea în această lume. Pentru că oamenii ca ea te fac să trăiești. Te fac să visezi”, a scris Tsitsipas.

Stefanos Tsitsipas: Viața nu înseamnă doar să câștigi sau să pierzi, ci să trăiești fiecare clipă

Tenismenul grec i-a dedicat bunicii sale finala de la Roland Garros.

Mai mult, el a explicat că odată cu moartea bunicii sale a înțeles că este important să se bucure de fiecare moment din viață.

„Viața nu este doar despre victorii sau înfrângeri. Este despre a te bucura de fiecare moment, fie că ești singur sau cu altcineva. Să trăiești o viață cu sens, fără mizerie și abjecții. Ridicarea trofeelor și sărbătorirea victoriilor reprezintă ceva, dar nu totul”, a mai scris el.

Novak Djokovic, numărul unu mondial, a cucerit duminică cel de-al 19-lea titlu de Mare Şlem din cariera sa, învingându-l cu 6-7 (6/8), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4 pe Stefanos Tsitsipas, în finala turneului de la Roland Garros, după 4 ore şi 11 minute de joc.

Djokovic a devenit cu această ocazie primul jucător din era Open (începând din 1968) şi al treilea din istorie, după Roy Emerson şi Rod Laver, care cucereşte titlul de cel puţin două ori în cele patru turnee majore din circuitul profesionist.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info