Sute de persoane au fost întoarse înapoi de la granița cu România și nu li s-a permis intrarea în țară!

Poliția de frontieră a transmis, joi, că în ultimele 24 de ore nu s-a permis intrarea în țară a 250 de străini, care nu îndeplineau condițiile prevăzute de lege.

„În data de 9.09.20202, nu s-a permis intrarea în ţară a 250 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 10 cetăţeni români din diferite motive legale”, a transmis, joi, Polișia de Frontieră.

Sursa citată arată că frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 25.800 de persoane şi 14.400 de mijloace de transport (6.900 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 11.500 de persoane cu 6.900 mijloace de transport.

Fapte ilegale descoperite la frontieră

„Poliția de frontiera lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea”, a transmis, joi, Poliția de Frontieră.

Potrivit sursei citate, în ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

52 fapte ilegale (35 infracţiuni şi 17 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini; au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 72.500 lei; valoarea amenzilor contravenţionale…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info