Țările UE vor primi vaccinul Johnson & Johnson de la mijlocul lunii aprilie

Compania farmaceutică Johnson & Johnson va începe să livreze vaccinuri în țările europene începând cu 19 aprilie, a anunțat compania luni.

Vaccinul farmaceutic a fost aprobat de autoritățile de reglementare ale Uniunii Europene la mijlocul lunii martie, după aprobarea vaccinurilor produse de Pfizer-BioNTech, Moderna și AstraZeneca.

Compania farmaceutică Johnson & Johnson va începe să livreze vaccinuri în țările europene

La 11 martie, vaccinul Johnson & Johnson a fost al patrulea care a primit undă verde de la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA). Este nevoie de o singură doză pentru a fi eficientă, în locul celor două doze necesare pentru vaccinurile dezvoltate de Pfizer / BioNTech, Moderna și AstraZeneca.

EMA a dat undă verde după ce a spus că studiile clinice care au implicat voluntari în Statele Unite, Africa de Sud și țările din America de Sud au descoperit că J&J Jab a fost 67% eficient în prevenirea Covidului moderat până la forma severă.

Raportul EMA spunea: „Procesul a constatat o reducere cu 67% a numărului de cazuri simptomatice COVID-19 după 2 săptămâni la persoanele care au primit vaccin COVID-19 Janssen (116 cazuri din 19.630 persoane) comparativ cu persoanele cărora li s-a administrat placebo (348 din 19.691 persoane). Acest lucru înseamnă că vaccinul a avut o eficacitate de 67%. ”

UE a făcut o comandă pentru 200 de milioane de doze de la companie, cu o opțiune pentru 200 de milioane de doze suplimentare. Ar trebui să primească aproximativ 55 de milioane de doze în al doilea trimestru, a explicat președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, la jumătatea lunii martie, transmite France24.

Primul vaccin care necesită doar o singură doză și este mai ușor de depozitat

Cu toate acestea, laboratorul nu a făcut public programul exact al livrărilor sale.

Belgia se bazează pe 1,4 milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson, care a fost dezvoltat de filiala sa belgiană Janssen Pharmaceutica.

15 milioane de doze de vaccin Johnson&Johnson au fost distruse din cauza unei erori umane

O eroare de fabricație în producția de vaccin COVID-19 a afectat 15 milioane de doze. Acest lucru ar putea întârzia livrările viitoare ale acestui vaccin în Statele Unite.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info