The Fed decide să accepte o inflație mai mare pentru a susține crearea de locuri de muncă

Oficialii The Fed au decis să permită creşterea moderată a inflaţiei, în ideea de a ajuta economia să creeze mai multe locuri de muncă, este anunțul făcut joi, 28 august 2020, de preşedintele Rezervei Federale americane, Jerome Powell.

Cu ocazia forumului de la Jackson Hole (Wyoming), care în acest an are loc în format virtual, șeful Federal Reserve a vorbit despre lecţiile dureroase care au fost învăţate după inflaţia galopantă din anii 1970, dar a avertizat că inflaţia scăzută persistentă din ultimii opt ani riscă să creeze noi dificultăţi economice. Ca atare, Powell a spus că Banca Centrală a SUA va tolera o inflaţie mai mare decât ţinta de 2%, potrivit AFP.

„Mulţi consideră drept contraintuitiv faptul că Fed ar dori ca inflaţia să crească”, a menționat Jerome Powell cu ocazia forumului. Chiar și așa, şeful The Fed a avertizat că o inflaţie scăzută duce la diminuarea aşteptărilor inflaţioniste, ceea ce are drept efect diminuarea capacităţii de a stabiliza economia prin reducerea dobânzilor.

„Strategia noastră revizuită reflectă preţuirea noastră pentru beneficiile unei pieţe a muncii puternice, în special pentru mulţi din comunităţile cu venituri mici şi medii, şi că o piaţă a muncii robustă poate fi susţinută fără a provoca o creştere nedorită a inflaţiei”, a explicat Jerome Powell.

Inflație în regim flexibil

Abordarea despre care a vorbit Powell este cunoscută sub denumirea de ţintire a inflaţiei în regim flexibil, unul dintre motive fiind şi faptul că The Fed nu va utiliza o anumită formulă matematică pentru a defini un interval de timp de-a…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info