Tragedie în Munţii Bucegi. Un bărbat a căzut în gol zeci de metri

Un bărbat a căzut în gol duminică după-amiază, zeci de metri de pe Vârful Omu. Din păcate, turistul nu a supravieţuit.

Update

Potrivit datelor comunicate de Salvamont Buşteni, salvatorii, care au ajuns la locul accidentului, vor începe amenajarea amarajelor şi împachetarea şi asigurarea victimei, operaţiune care necesită multe ore de muncă, astfel că extragerea acesteia nu se poate realiza în condiţii de siguranţă pe timp de noapte.

Astfel, intervenţia va fi reluată luni dimineaţă.

Știre inițială

Salvatorii din Buşteni şi Prahova anunţă că intervin la un accident deosebit de grav.

Un turist aflat cu prietenii pe munte a căzut în gol din creasta Bucşoiului din Munţii Bucegi.

Primii ajunşi la victimă au fost prietenii lui şi, potrivit Salvamont Prahova, „se pare că turistul este decedat”.

În zonă vremea este deosebit de rea, sunt minus 4 grade, e ceaţă, iar vântul suflă puternic.

Este vorba de un bărbat de aproximativ 56 – 57 de ani care cobora de la Vârful Omu prin Creasta Bucşoiului. La un moment dat, de pe Vârful Omu, de undeva, a alunecat şi a căzut spre Valea Bucşoiului, aproximativ 60-70 de metri. Colegii lui au ajuns primii la el şi au constatat că nu are semne compatibile cu viaţa, în proporţie de 99% este decedat. Organizăm acum echipele să mergem spre locul accidentului”, au transmis reprezentanţii Salvamont Buşteni.

O placă de beton a căzut peste un copil de 9 ani, în județul Dâmbovița

O placă de beton a căzut – vineri – peste un copil de 9 ani din Bâlteni, judeţul Dâmboviţa, în timp ce se juca printre ruinele unei foste ferme agricole. Din fericire, localnicii au reuşit să-l scoată de sub dărâmături şi l-au predat unui echipaj medical, sosit de urgenţă la faţa locului.

Terenul fermei abandonate nu este îngrădit, aşa că băieţelul s-a dus fără nicio restricție în acel loc, alături de doi prieteni. Marginea de la o fosă septică a căzut, iar copilul a fost împins înăuntru.

Totuşi, a reuşit să se prindă cu mâinile de ceva, dar nu putea ieşi din cauza zidului căzut, relatează Știrile Pro TV.

Prietenii săi au dat alarma în sat şi câţiva oameni au adus un utilaj, cu ajutorul căruia au îndepărtat plăcile de beton.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info