Turcia a început testarea unui vaccin dezvoltat de China împotriva virusului SARS-CoV-2

Turcia a început ultimele studii de fază III ale unui vaccin experimental coronavirus chinezesc (COVID-19) pe 16 septembrie. Rezultatele studiului vor fi trimise Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Candidatul la vaccin care a fost testat în Turcia a fost dezvoltat de Sinovac.

Turcia a început miercuri testarea unui vaccin dezvoltat de China împotriva virusului SARS-CoV-2

Turcia a început ultimele studii de fază III ale unui vaccin experimental împotriva coronavirusului chinezesc (COVID-19) pe 16 septembrie.

Vaccinul va fi administrat între 1.200-1.300 lucrători din domeniul sănătății pe parcursul a 10 zile și o a doua doză va fi administrată la 14 zile după prima.

Rezultatele studiului vor fi transmise Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Candidatul la vaccin va fi administrat ulterior voluntarilor cu boli cronice, cu scopul de a vaccina 13.000 de persoane.

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a anunțat săptămâna trecută că au început lucrările de fază III la candidatul chinez la vaccin, precum și la un altul dezvoltat de Pfizer. Cererea Rusiei de a desfășura studii de fază III în Turcia pentru vaccinul experimental a fost evaluată și probabil că va fi luată o decizie în această săptămână, a spus el.

China administrează vaccinuri experimentale coronavirus către zeci de mii de cetățeni, atrăgând interesul internațional, în ciuda îngrijorărilor experților cu privire la siguranța medicamentelor care nu au finalizat testarea standard.

China a lansat un program de utilizare în caz de urgență a vaccinului în iulie, oferind trei fotografii experimentale dezvoltate de o unitate a gigantului farmaceutic de stat China National Pharmaceutical Group (Sinopharm) și Sinovac Biotech, listată în…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info