Twitter va transfera controlul contului @POTUS lui Joe Biden pe 20 ianuarie

Rețeaua de socializare Twitter Inc va transfera controlul contului @POTUS către administrația Joe Biden pe 20 ianuarie, a anunțat compania, scrie Reuters.

@POTUS este contul oficial al președintelui Statelor Unite

Contul @POTUS este contul oficial al președintelui Statelor Unite și este separat de contul @realDonaldTrump pe care președintele Donald Trump îl folosește pentru postări.

„Twitter se pregătește pentru a sprijini tranziția conturilor instituționale de la Casa Albă pe 20 ianuarie 2021. Așa cum am făcut pentru tranziția prezidențială în 2017, acest proces se desfășoară în strânsă consultare cu National Archives and Records”, a transmis compania sâmbătă.

Twitter va preda și alte conturi instituționale ale Casei Albe

Twitter va preda și alte conturi instituționale ale Casei Albe, precum @FLOTUS (al primei doamne), @VP (vicepreședinte) și @whitehouse, în ziua inaugurării.

Media anunță că oficiali ai Twitter se vor întâlni cu responsabilii de tranziție ai lui Biden și cu vicepreședintele ales Kamala Harris în următoarele luni pentru a discuta detaliile despre modul în care noua administrație va folosi Twitter.

Joe Biden se pregătește să intre în funcție pe 20 ianuarie, dar Trump a refuzat să admită înfrângerea și încearcă să invalideze sau să anuleze rezultatele prin procese în mai multe state, invocând o fraudă electorală pe scară largă.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info