Ultima unitate mobilă de terapie intensivă pe care România o mai avea disponibilă a fost amplasată la „Marius Nasta”

Situația în ceea ce privește gestionarea pandemiei de coronavirus devine foarte alarmantă! Autoritățile din România spun că ultima unitate mobilă de terapie intensivă pe care România o mai avea disponibilă a fost amplasată, vineri dimineață, în incinta Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta.

„Având în vedere creșterea alarmantă a numărului de pacienți critici înregistrați în București ca urmare a infectării cu noul coronavirus, cea de-a 5-a unitate mobilă de terapie intensivă cu 12 paturi și ultima pe care România o mai avea disponibilă a fost astăzi amplasată în incinta Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, urmând a deveni funcțională în termen de câteva zile, timp în care echipa tehnică a institutului va asigura racordarea la utilități”, anunță Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Unitatea a fost cumpărată din donații!

Potrivit sursei citate,  unitatea a fost cumpărată cu ajutorul unei fundații!

Autoritățile spun în continuare că este extrem de important să ne protejăm în această perioadă.

„Cea mai importantă armă pe care o avem în lupta cu noul coronavirus este comportamentul responsabil”

„Dorim să tragem un semnal de alarmă și să vă reamintim că cea mai importantă armă pe care o avem în lupta cu noul coronavirus este comportamentul responsabil al fiecărui individ din societate.

Creșterea capacității de terapie intensivă prin eforturile constante întreprinse de sistemul sanitar din România nu poate face o diferență reală fără respectarea măsurilor de prevenție și stoparea creșterii rapide a cazurilor”, adaugă Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info