Un al doilea angajat la Ministerul Sănătății confirmat cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. Ce măsuri anunță instituția

Ministerul Sănătății a confirmat, sâmbătă, identificarea unui alt caz de infectare cu noul coronavirus în rândul angajaților, după un anunț similar, transmis vineri seara.

Potrivit comunicatului de presă al MS de sâmbătă, este vorba de o persoană asimptomatica aflată în izolare. Ministerul a menționat că, acest nou caz nu are legătură cu cel anunțat seara trecută.

Anchetă epidemiologică în derulare

Și în cazul de sâmbătă, DSP București va demara ancheta epidemiologică, în conformitate cu legislația în vigoare, iar MS ia măsurile necesare pentru dezinfectarea/ igienizarea spațiilor de birouri, a transmis instituția.

Cazul anunțat vineri seara a fost depistat pozitiv pentru SARS-CoV-2 la un testul RT- PCR. Potrivit comunicatului, persoana prezenta simptomatologie ușoară si care se afla, la ora primirii comunicatului, în izolare, urmând a fi internată într-o unitate sanitară de boli infecțioase.

Potrivit MS, într- o etapă imediat următoare, vor fi luate măsurile necesare pentru igienizarea și dezinfectarea spațiilor de lucru din clădirea centrală a MS, precum și măsuri suplimentare pentru protecția angajaților.

În urmă cu o lună, în 11 august, după ce fuseseră confirmate trei cazuri de infecție în rândul angajaților, conducerea instituției anunța că de a doua zi se va interzice total accesul vizitatorilor în Ministerul Sănătății. În plus, personalul instituției va lucra în condiții speciale: umătate de personal va fi prezent fizic în instituție, iar cealaltă jumătate va efectua programul de lucru în regim de telemuncă.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.311 de cazuri noi  de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info