Unul dintre cei mai titrați cercetători de origine română dezvăluie în „Formula. Legile universale ale succesului” mecanismele științifice ale succesului și cum îl obținem

În toate domeniile sociale, de la arte, sport și tehnologie, până la știință și politică, succesul exercită asupra lumii moderne o adevărată fascinație: toată lumea îl dorește, însă puțini îl și obțin. Unii mizează pe muncă, alții, pe perseverență sau o idee genială, dar succesul tot întârzie să apară. Este succesul rodul hazardului? De ce unele persoane nu reușesc, în ciuda eforturilor și calităților lor, iar alții par să joace „jocul succesului cu zaruri măsluite”?

La aceste întrebări răspunde Albert-László Barabási, unul dintre cei mai de succes cercetători de origine română, profesor de ştiinţa reţelelor la Northeastern University, dar și la Harvard Medical School. Ultima carte semnată de Albert-László Barabási, „Formula. Legile universale ale succesului”, revoluționează modul în care privim poveștile din spatele oamenilor de succes. Ne spulberă prejudecățile și așază miturile pe temelia solidă a cercetării științifice. Aceasta pentru că succesul funcționează după anumite tipare recurente, în absolut orice domeniu, iar acestea sunt descrise pe larg în volumul „Formula. Legile universale ale succesului”.

Știinţa poate să fie nouă, dar legile succesului nu sunt. Ca toate legile știinţifice, ele sunt universale și eterne. Ele stau la baza a milioane de povești individuale despre eșec și succes, fiecare dintre acestea putând fi examinată și înţeleasă prin această nouă lentilă”.

În primul capitol al cărții sale, Albert-László Barabási precizează foarte clar: „Formula nu este o carte de self-help, ci una de ajutor științific”. Știința este folosită atât pentru a înțelege mecanismele complexe ale succesului, cât și pentru a orchestra obținerea rezultatului…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info