UPDATE – Magistrala București-Constanța a fost deblocată. Traficul feroviar fusese afectat, la intrarea în stația Fetești, după ce 5 vagoane ale unui tren de marfă au deraiat

Un incident care a avut loc în stația Fetești a afectat linia ferată București-Constanta, în sensul de mers spre Capitală, din cauza deraierii a cinci vagoane din compunerea unui tren de marfă.

UPDATE – Magistrala București-Constanța, deblocată

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. anunță că a fost redeschisă magistrala București – Constanța.

Astfel, toate trenurile de călători spre și dinspre litoral circulă pe ruta directă București – Constanța, începând cu ora 02.30, dar la Fetești traficul e redirecționat pe un singur fir.

Echipele de intervenție ale CFR S.A. au reușit să repună pe șine toate cele 5 vagoane deraiate și să termine lucrările de reparații la linia de cale ferată, inclusiv la firul de contact, cel care asigură alimentarea locomotivelor cu energie electrică. Însă, unele intervenții în zona deraierii sunt încă în desfășurare, scrie Mediafax.

În urma acestui incident, care a avut loc pe magistrala 800 Bucureşti – Constanţa, la kilometrul 145+350, mai multe trenuri de călători au înregistrat întârzieri de sute de minute. Unele garnituri au fost deviate, iar altele anulate.

Știrea inițială:

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că magistrala București – Constanța este blocată la intrare în stația CF Fetești, pe ambele sensuri de circulație, din cauza deraierii a cinci vagoane din compunerea unui tren de marfă pe magistrala 800 Bucureşti – Constanţa, la kilometrul 145+350.

„Din compunerea trenului de marfă, care circula în relația Constanța Port – Lehliu, la ieșire din stația CF Fetești au deraiat 5 din cele 40 de vagoane ale garniturii, ambele fire de circulație fiind avariate în urma deraierii”, a transmis compania.

CFR SA precizează că, pentru menținerea și asigurarea continuității circulației feroviare pe magistrala București – Constanța, operatorii de transport feroviar de călători vor stabili rutele deviate pentru a menține operational traficul feroviar spre și dinspre litoral.

Potrivit sursei citate, au fost trimise în teren echipele de intervenție pentru stabilirea soluțiilor necesare remedierii avariilor. De asemenea, conducerea companiei așteaptă evaluarea pagubelor și estimarea duratei lucrărilor.

CFR S.A. le cere scuze călătorilor pentru întârzierile care se vor înregistra în circulația trenurilor spre și dinspre litoral.

Momentan, nu se cunoaște cauza producerii incidentului.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info