Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, verdict dur: “Turismul în Mamaia s-a manelizat. Trebuie să opereze cei care respectă legea!”

Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, este total dezamăgit de faptul că turismul din stațiunea Mamaia s-ar fi “manelizat”. Edilul trage, totuși, speranțe că, într-un final, oamenii vor fi civilizați și că vor respecta legea.

Primaul municipiului Constanța atrage atenția că în Mamaia trebuie să opereze cei care au hoteluri, restaurante, dar în condiţii civilizate şi cu respectarea legii.

Există un comandament Litoral 2021, cu un regulament în care am implicat toate instituţiile din oraş pentru că vrem ca într-adevăr turismul în Mamaia… Eu cred că încă mai avem turism, sunt unii sceptici care spun că nu mai avem turism, că Mamaia nu mai este staţiune, eu cred că încă mai avem turism.

Turismul pe timp de vară să se desfăşoare civilizat, turismul în Mamaia s-a manelizat, el trebuie să fie civilizat şi într-adevăr acolo trebuie să opereze cei care au hoteluri, restaurante, dar în condiţii civilizate şi cu respectarea legii”, a declarat Vergil Chiţac, în cadrul unei conferinţe de presă.

Vergil Chițac: “Nu se vor închide magazinele. Lăsați-ne să…”

Vergil Chiţac a vorbit și despre posibilitatea ca anumite magazine să fie închise în stațiunea Mamaia. Din nou, primarul a făcut apel la respectarea legii.

Nu se vor închide magazinele, trebuie să respectăm hotărârea de Guvern. (…) Lăsaţi-ne să luăm o decizie, să nu comunic o decizie care e în procesare, ar însemna să mă antepronunţ. (…) Am spus atât şi mi se pare de bun simţ, să nu mai vindem salam în Mamaia pe timp de vară”, a mai spus Vergil Chiţac.

115 cazuri noi de COVID-19, în Constanța, în ultimele 24 de ore

Până pe 3 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 812.318 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 746.779 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.278 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 20.586 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 02.03.2021 (10:00) – 03.03.2021 (10:00) au fost raportate 77 de decese (40 bărbați și 37 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.795. Dintre acestea, 1.032 sunt internate la ATI.

În județul Constanța s-au înregistrat 115                cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, 32.511 de la începutul pandemiei. Incidența înregistrată la 14 zile este de 1.74.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info