Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Veşti bune cu privire la exporturile de grâu / Strategie Grains: „UE funcţionează ca grânarul lumii în acest sezon”

Potrivit previziunilor analiştilor francezi, publicate joi, 16 ianuarie 2020, exporturile de grâu moale ale UE vor atinge niveluri de 30,5 milioane tone în actualul sezon, în creştere faţă de 28,7 milioane tone cât estima în luna decembrie 2019.

„UE continuă să profite de pe urma cererii globale solide. Blocul comunitar funcţionează ca grânarul lumii în acest sezon”, mărturisesc specialiştii Strategie Grains.

În ciuda majorării nivelului vânzărilor de grâu ale Ucrainei şi Argentinei în acest sezon, plafonarea exporturilor de grâu ale Rusiei (cel mai mare exportator mondial) la care se adaugă şi reducerea exporturilor de grâu din SUA şi Australia, oferă un spaţiu de manevră mai mare pentru livrările de grâu ale UE, susţin cei de la Strategie Grains.

Analiştii se aşteptau ca UE să exporte mai mult grâu în acest sezon, după ce producţia de grâu a blocului comunitar şi-a revenit,…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info