Vești de ultimă oră despre starea medicului erou din Piatra Neamț! Tătaru: „Soția lui va merge în Belgia”

 Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, spune că medicul-erou Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la Spitalul Județean Neamț, ar putea fi detubat săptămâna viitoare, când se va „interveni și chirurgical”.

Tătaru: Soția lui va merge în Belgia

Starea este staționară, este echilibrat hemodinamic și hidroelectrolitic. I se face toaletarea arsurilor în fiecare zi, dimineața și seara, se practică și procedee de dializă, urmând ca săptămâna viitoare să se intervină și chirurgical pentru anumite intervenții de excizie-grefare, cu posibilitatea detubării lui la sfârșitul săptămânii viitoare”, a explicat Nelu Tătaru într-o conferință de presă.

Totodată, ministrul Tătaru a precizat că soția acestuia va merge în Belgia.

„Vorbim și cu familia. În decursul săptămânii viitoare, soția lui va merge în Belgia, anunțată de medicii belgieni că soțul ei ar putea fi detubat”, a mai spus ministrul sănătății.

Medicul Cătălin Denciu a fost rănit grav în incendiu, în timp ce încerca să salveze pacienții, și a fost transferat după 12 ore la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles, pentru tratament de specialitate.

Soția lui Cătălin Denciu: „Am să-i interzic acest lucru”

Alina Denciu, soția lui Cătălin Denciu, medicul de la secția de Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul Județean de la Piatra Neamț, ars în incendiul de sâmbătă seara, a anunțat că i-a interzis ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să mai dea informații despre starea de sănătate a soțului său.

Decizia acesteia a venit în contextul în care Nelu Tătaru a declarat recent că testul medicului pentru COVID-19 a ieșit pozitiv, fără să anunțe mai întâi familia, potrivit Observator.

„Aseară i-am spus că poate să dea informaţii despre starea lui Cătălin, de acum înainte am să-i interzic acest lucru”, a declarat Alina Denciu.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info