VIDEO | Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă despre interzicerea salariului la stat cu pensia : „Poate nu e oportun”

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a susținut, joi seară la TVR că ”poate nu e oportun” să se interzică salariul la stat cu pensia în această perioadă, întrucât, în sistemul medical, impactul ar fi limitat. ”Dacă legea trece în această formă, vom găsi forme alternative pentru personalul medical”, declară Ioana Mihăilă.

Ioana Mihăilă a fost întrebată, joi seară, la TVR, despre interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat şi a afirmat că: ”În primul rând, este un proiect de lege pe care Guvernul l-a transmis spre Parlament. Noi le-am transmis cu observaţii, spunând că poate că nu e oportun, cel puţin în această perioadă să existe interzicerea acestui cumul de pensie cu salariul. Impactul, însă, în oricare dintre direcţii am merge, probabil, că va fi unul limitat”.

Ministrul afirmă că, în sistemul medical, sunt 900 de persoane din care, 400 sunt medici care se află în această situaţie și dacă această lege va fi adoptată, se vor gasi alte proceduri pentru personalul medical, astfel încăt personalul medical care se află la vârsta pensionarii să poată să lucreze în continuare și să primească și pensia.

”Noi am făcut o analiză şi sunt aproximativ 900 de persoane, cadre medicale, din care puţin peste 400 de medici care se află în această situaţie acum. Dar, din discuţiile pe care le-am avut cu doamna ministru al Muncii, dacă legea trece în această formă, vom găsi forme alternative pentru personalul medical, astfel încât aceşti medici sau acest personal medical care depăşeşte vârsta de pensionare să poată să lucreze în continuare şi să primească pensia. Nu este excepţia, dar nişte forme convenabile”, a mai declarat ministrul.

Întrebată dacă se vor găsi alternative sub formă de amendament, Mihăilă a suține că: ”Rămâne să discutăm cu ministrul Muncii şi cu comisiile din Parlament”.

Executivul a adoptat proiectul de lege care elimină cumulul pensiei cu salariul la stat, iar actul normativ va merge în Parlament în procedură de urgenţă.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info