VIDEO| Ministrul Sănătății refuză să vorbească cu angajații unui centru de vaccinare. Oamenii acuză că nu și-au primit banii de două luni

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a vizitat, vineri, centrul de vaccinare de la Sala Polivalentă Craiova. Oficialul din Sănatate s-a oprit doar la centrul care imunizează cu vaccinul produs Pfizer/BioNTech și a refuzat să vorbească cu angajații de la centrul de imunizare cu Moderna.

Angajații susțin că ministrul Mihăilă i-a ignorat și a plecat fără să discute cu ei. Aceștia acuză că autoritățile nu au promovat serul de la Moderna la fel ca cel de la Pfizer, motiv pentru care se pierd sute de doze.

Totodată, aceștia spun că nu și-au primit salariile încă din luna martie, cu toate că lucrează în baza legală a unui contract de muncă.

A fost o atitudine sfidătoare. Dânsa cu siguranță știe că sunt întârzieri cu banii și nu ne-am primit din luna aprilie niciun ban.. Oamenii au început să vină din ce în ce mai puțin să se vaccineze. Lumea a văzut că s-a renunțat la mască și a asimilat că este gata cu pandemia. Noi încercăm să aducem câți mai mulți oameni la vaccinare”, spune Ștefan Mihai, asistent medical la centrul de vaccinare Moderna de la Sala Polivalentă Craiova.

Medic: „Sunt oameni care nu și-au primit deloc banii”

Și coordonatoarea centrului, medicul Claudia Strîmbeanu, susține că și-ar fi dorit să discute cu ministrul Ioana Mihăilă, deoarece vaccinul de la Moderna nu a fost mediatizat comparativ cu celelalte seruri: „Astăzi am vaccinat doar opt persoane. În ultimele două săptămâni asta a fost situația. Avem șansa să vaccinăm cu echipe mobile în mediul rural. Doamna ministru trebuie să selecteze unde să meargă, nu îi reproșăm că nu a putut sta de vorbă cu noi”, spune medicul Strîmbeanu.

Totodată, coordonatoarea centrului de vaccinare cu serul Moderna spune că sunt oameni în echipa sa, care nu au fost renumerați de mai bine de două luni de zile.

Sunt oameni care depind de acești bani pentru că lucrează doar în centre de vaccinare. Îmi este foarte greu să cer de la acești oameni promptitudine, corectitudine, răbdare și ei să nu fie renumerați pentru munca prestată. În mod normal nu am primit banii nici în aprilie și am vorbit cu omologi din județ care nu și-au primit nici pe luna martie”, spune Claudia Strîmbeanu, medic școlar.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, va fi prezentă în județul Dolj, vineri și sâmbătă, urmând să viziteze centre de vaccinare din Craiova și Ișalnița.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Dolj, vineri, la ora 15.00, Ioana Mihăilă a efectuat o vizită la centrul de vaccinare de la Sala Polivalentă Craiova.

Sâmbătă, la ora 11.30, ministrul sănătății va vizita centrul de vaccinare din localitatea Ișalnița (str. Preot Grigore Tolescu, nr. 6, Sala de sport).

Citeste continuarea articolului pe gandul.info