Viitorul procuror general al Americii promite să-i pună sub acuzare pe TOȚI cei vinovați pentru atacarea Capitoliului! Donald Trump, ținta principală!

Viitorul procuror general al Americii promite să-i pună sub acuzare pe TOȚI cei vinovați pentru atacarea Capitoliului! Judecătorul Merrick Garland, nominalizat de Joe Biden, se angajează să-i aducă în faţa justiţiei pe susţinătorii lui Donald Trump care au atacat Capitoliul în 6 ianuarie şi să garanteze „independenţa” justiţiei.

Dar asta nu e tot! Presa din SUA intuiește un mesaj ascuns, transmis lui Trump, prin care fostul președinte ar fi vizat de această investigație.

Merrick Garland, omul democraților și dușmanul republicanilor!

„Voi conduce procedurile judiciare împotriva adepţilor supremaţiei albe şi a altor persoane care au luat parte la asaltul asupra Capitoliului în 6 ianuarie”, va afirma Garland în discursul pe care urmează să-l rostească în timpul audierii sale, luni şi marţi, în faţa senatorilor, care vor decide confirmarea sa la conducerea Departamentului Justiţiei, conform unor extrase din acest text apărute în presă! Cel puţin 230 de persoane au fost deja inculpate pentru implicarea lor în atacul violent asupra Congresului american şi anchetatorii vizează alte sute de indivizi.

Magistratul de 68 de ani promite de asemenea să apere independenţa departamentului său de „influenţe partizane”, în special prin crearea unor reguli clare pentru efectuarea anchetelor federale şi printr-o reglementare strictă a comunicării cu Casa Albă. De asemenea, Merrick Garland, considerat un progresist moderat, insistă asupra importanţa luptei împotriva inegalităţilor juridice cu care se confruntă reprezentanţii minorităţilor etnice din Statele Unite.

Preşedinte al Curţii de Apel din Washington, Garland fusese desemnat de Barack Obama în urmă cu cinci ani pentru funcţia de judecător la Curtea Supremă, dar senatorii republicani i-au blocat atunci nominalizarea.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info