„Virusul Covid-19 nu va dispărea niciodată“, susțin experții britanici și francezi

Covid-19 nu va dispărea niciodată – cred experții britanici și francezi. Specialiștii sunt de părere că, în cel mult doi ani, oamenii pot să revină la viața pe care o aveau înainte de pandemie, însă virusul va rămâne mereu prezent.

Jeremy Farrar, consilier ştiinţific al Guvernului britanic, spune că boala provocată de coronavirus este o infecţie endemică și consideră că aceasta nu va dispărea vreodată.

Specialistul Farrar, membru al Scientific Advisory Group for Emergencies (SAGE) şi director al Wellcome Trust, a declarat pentru BBC  că oamenii „trebuie să înveţe să trăiască cu ea”. El a precizat că nivelul transmiterii și perturbarea sistemului de educație nu trebuie să mai continue.

Pe de altă parte, profesorul Jean-François Delfraissy, consilier ştiinţific al Guvernului francez, susține că oamenii vor reveni la o viaţă normală, însă acest lucru nu se va putea petrece mai devreme de anul viitor sau, mai sigur, înainte de anul 2023.

Franța se pregătește pentru valul 4 de pandemie

El a declarat vineri pentru BFM TV că Franţa ar putea ajunge la circa 50.000 de cazuri zilnice de infectare cu coronavirus până la începutul lunii viitoare.

În același timp, virusul continuă să se răspândească rapid. Franța este una dintre țările care se confruntă deja cu această problemă. Țara a înregistrat aproximativ 6 milioane de cazuri de Covid-19, de la începutul pandemiei.

Reacția profesorului Jean-François Delfraissy vine după ce, joi, a declarat că al patrulea val de coronavirus în Franţa este aşteptat să afecte spitalele în a doua jumătate a lunii august.

Franţa a înregistrat aproximativ 6 milioane de cazuri de Covid-19, de la începutul pandemiei, şi mai mult de 111.700 de decese asociate.

De cealaltă parte, bilanţul în Marea Britanie a depăşit pragul de 5,6 milioane de contaminări şi 129.000 de decese asociate.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info