Zeci de organizaţii din ţară şi diaspora cer preşedintelui să nu promulge modificarea codurilor penale: Legea ne aruncă în afara UE, ne izolează!

Organizaţiile se arată îngrijorate de votul dat miercuri, în Camera Deputaţilor, de 180 de parlamentari care au votat modificarea codurilor penale în varianţa propusă de comisia Iordache, ”cu intenţia vădită de a transforma România într-o ţară condusă legal de hoţi”, se spune în scrisoarea deschisă a celor 30 de organizaţii civice, remisă MEDIAFAX.

”Votul favorabil a arătat că 180 de parlamentari nu exprimă interesele alegătorilor, ci ale unor grupări de tip mafiot. Votul exprimat individual de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a dovedit sfidarea şi sacrificarea întregii naţiuni pentru binele personal. Alesul Dragnea a folosit Parlamentul României ca pe o instanţă în care s-a erijat în judecătorul Dragnea care îl iartă pe condamnatul penal Dragnea. Considerăm acest lucru inadmisibil şi impardonabil într-un stat de drept”, se spune în document.

Semnatarii spun că, prin votul dat miercuri ”demnitari şi funcţionari care practică abuzul în…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info