Ziua Internațională a Romilor | Florin Cîțu: Societatea românească a dovedit de-a lungul istoriei că armonia multiculturală este o sursă de împlinire şi inspiraţie

În fiecare an, în data de 8 aprilie se sărbătorește Ziua Internațională a Romilor. „Armonia multiculturală este o sursă de împlinire şi inspiraţie, iar tradiţiile fiecărei etnii vin să întregească patrimoniul cultural naţional”, este mesajul transmis de premierul Florin Cîțu.

Toleranţa şi acceptarea aproapelui, indiferent de etnie, religie sau convingeri, combaterea oricărei forme de discriminare, ură sau xenofobie sunt valori pe care trebuie să le promovăm şi să le apărăm zi de zi, autorităţi şi comunitate, deopotrivă.

Societatea românească a dovedit de-a lungul istoriei că armonia multiculturală este o sursă de împlinire şi inspiraţie, iar tradiţiile fiecărei etnii vin să întregească patrimoniul cultural naţional”, transmite Florin Cîţu cu prilejul Sărbătorii etniei romilor din România şi a Zilei internaţionale a romilor.

„Împreună, cetăţenii României, indiferent de etnie, am depăşit toate perioadele dificile”

„Sănătatea unei comunităţi vine din puterea de a se vindeca de prejudecăţi şi din spiritul de solidaritate. Împreună, cetăţenii României, indiferent de etnie, am depăşit toate perioadele dificile. Am încredere că tot împreună, respectând măsurile sanitare şi printr-o campanie de vaccinare susţinută, vom trece cu bine şi peste pandemia COVID – 19. Cu prilejul Zilei Internaţionale a Romilor şi Sărbătorii etniei romilor din România, doresc cetăţenilor români ce aparţin acestei etnii sănătate şi cât mai multe proiecte reuşite”, mai spune Florin Cîțu.

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua romilor

„În această perioadă extrem de complicată pe care o traversăm, marcată de efectele grave generate de pandemia de COVID-19, preţuirea contribuţiei fiecăruia la binele comun şi solidaritatea socială reprezintă elementele care ne pot ajuta să depăşim dificultăţile cu care ne confruntăm.

În acest context, celebrările unor evenimente importante, cum este şi Ziua Internaţională a Romilor, sunt momente în care reafirmăm ceea ce ne uneşte şi ne îmbogăţeşte spiritual, ceea ce ne insuflă energia şi motivaţia de a ne construi împreună viitorul.

O societate tolerantă şi deschisă are la bază nu doar proiectele de dezvoltare pe care ni le asumăm, ci şi capacitatea noastră de a respinge discursul urii şi de a condamna cu fermitate orice manifestări rasiste şi xenofobe”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit Digi24.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info