Sâmbătă începe Olimpiada „Gazeta matematică”, organizată fără Ministerul Educației, după ce olimpiadele au fost anulate. Profesorul Gologan: „Nu am vrut să declarăm forfait”/ Cum se va desfășura și de ce a trimis inspectoratul o adresă cu ton „imperativ” către școli

În acest weekend are loc prima etapă a olimpiadei de matematică, transformată în Olimpiada „Gazeta Matematică” și organizată pe cont propriu de Societatea Română de Matematică, după ce toate olimpiadele au fost anulate în acest an școlar din cauza pandemiei, printr-un ordin de ministru emis în noiembrie anul trecut. În urmă cu o săptămâna, o parte dintre inspectoratele școlare au trimis în teritoriu o adresă prin care informau școlile că aceste concursuri organizate independent nu implică în vreun fel inspectoratul sau Ministerul Educației și Cercetării, elevii nu vor primi burse, iar cadrele didactice nu vor primi puncte pentru gradațiile de merit.
  • Președintele Societății de Matematică, profesorul Radu Gologan, coordonator al lotului olimpic până acum doi ani, a explicat pentru HotNews.ro cum se va desfășura olimpiada și cum comentează acest „ton imperativ” al inspectoratului.

Citeste continuarea articolului pe hotnews.ro