Google îşi propune să utilizeze doar energie fără emisii de carbon până în 2030

Până în 2030, Google, pornind de la obiectivul anterior, de a folosi exclusiv energie din surse 100% regenerabile, astfel deţinut de compania Alphabet, îşi propune să îşi alimenteze centrele de date şi birourile folosind exclusiv energie electrică fără emisii de carbon  a declarat pentru Reuters directorul său executiv.

”Obiectivul extins”, aşa cum l-a descris CEO-ul Sundar Pichai, va forţa Google să depăşească normele din industria tehnologică de compensare a emisiilor de carbon generate de consumul de energie electrică şi implică eforturi tehnologice şi politice.

”Problema este atât de imensă, încât mulţi dintre noi trebuie să deschidă calea şi să prezinte soluţii”, a declarat Pichai. ”Suntem un jucător mic, însă putem oferi un exemplu”, a adăugat el.

Din punct de vedre al planetei,iIncendiile de vegetaţie sălbatice care mistuie luna aceasta o suprafaţă record în vestul Statelor Unite au crescut nivelul de conştientizare al publicului cu privire la schimbările climatice, a precizat Pichai, iar Google doreşte să atragă şi mai mult atenţia prin noul său obiectiv, precum şi caracteristici de produs.

Iar, sursele de energie regenerabile, precum cele eoliene, solare şi altele, au reprezentat anul trecut 61% din consumul global de energie electrică pe oră al Google. Proporţia variază în funcţie de clădire, sursele fără emisii de carbon îndeplinind 96% din necesarul de energie pe oră al centrului de date al Google din Oklahoma, care se bazează pe energia eoliană, comparativ cu 3% în cazul operaţiunilor din Singapore, dependente…
Citeste continuarea articolului pe jurnalulnational.ro