În Satu Mare comisarii de mediu au dat amenzi de peste 260.000 de lei balastierelor din judeţ

În urma unor controale desfăşurate în perioada septembrie-decembrie, comisarii de mediu au aplicat amenzi de peste 260.000 de lei balastierelor din judeţ, informează marţi, într-un comunicat de presă, Comisariatul Judeţean Satu Mare al Gărzii Naţionale de mediu.

Astfel, în perioada septembrie-decembrie au fost desfăşurate controale tematice pentru verificarea respectării prevederilor legale de mediu pentru activităţile de extracţie a pietrişului şi nisipului, a amenajării iazurilor piscicole, prin extracţia de agregate minerale şi pentru activităţi de extracţie a pietrei ornamentale, a pietrei pentru construcţie.

“Au fost derulate un număr de 34 controale la persoane fizice şi juridice, fiind constatate neconformităţi constând în: lipsa actelor de reglementare, respectiv a autorizaţiei de mediu şi a autorizaţiei de ape, încălcări ale unor prevederi privind gestionarea deşeurilor, a distrugerii malurilor şi taluzurilor din cadrul amenajărilor piscicole existente. Pentru neconformităţile constatate, Garda de Mediu Satu Mare a aplicat 13 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate fiind 264.000 lei, şi a impus măsuri cu termene ferme, pentru remedierea acestora”, precizează sursa citată.

La câteva dintre acţiuni au participat, conform protocoalelor încheiate, reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare şi ai Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, care au efectuat verificări şi au luat măsuri specifice domeniului de activitate.

Citeste continuarea articolului pe jurnalulnational.ro