Scenă incredibilă descrisă de medicul ATI care apare în filmul Colectiv: „Asistenta murea când asistentele îi cântau șefului de secție «La Mulți Ani»!”

De
Cristina Radu,

Miercuri, 26 februarie 2020, 10:11

Într-un interviu pentru revista Elle Camelia Roiu, Nicoleta Ciobanu și Laura Nițu, cele trei femei care au facut publice neregulile din spitalele în care lucrează, în perioada de după tragedia din Colectiv, fac mărturii care descriu o altă față a problemelor din Sănătatea românească.

Camelia Roiu, medic ATI la Spitalul de Arși, povestește cum exasperarea a stat la originea deciziei de a lua legătura cu echipa de investigație a Gazetei Sporturilor.

Eu, cumva, mă identificasem cu mulți pacienți de ai mei. Mă gândeam că, dacă aș fi în locul lor, aș vrea să fiu salvată sau că cineva care mă îngrijește să facă tot ce poate ca eu să trăiesc.

Dr. Camelia Roiu:

”Era o luptă cu toată lumea și o tristețe când pierdeam un pacient”, spune medicul ATI. ”Și îl pierdeam nu din cauza mea, ci pentru că erau lucruri care nu depindeau de mine – infecțiile, oamenii din jur, indolența, lipsa de profesionalism, de empatie”.

Ea povestește pentru jurnaliștii Ioana Ulmeanu și Paul Petrache cum, deși ca medic văzuse atât de multe momente atroce, a rămas șocată de un anumit episod. Se afla în sala de operație, în plină anestezie pe care o dădea unui pacient de pe masă. O fostă asistentă era internată la secția de reanimare, în timp ce șeful de secție își sărbătorea ziua de naștere într-o cameră alăturată.

După aceea am aflat că doamna asistentă murea exact în momentul în care asistentele îi cântau domnului șef de secție . Despre asta e vorba.

Dr. Camelia Roiu:

Interviul integral cu Camelia Roiu, Nicoleta Ciobanu și Laura Nițu poate fi citit în ediția lunii martie a revistei Elle.

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: „E posibil să fi scăpat copilul”. Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil


Horoscop 26 februarie 2020. Leii au motive să fie nemulțumiți azi

HOROSCOP

Horoscop 26 februarie 2020. Leii au motive să fie nemulțumiți azi

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro