45 de tone de echipamente medicale din Coreea de Sud, sosesc, joi, cu o aeronavă NATO

De
Simona David,

Miercuri, 25 martie 2020, 21:38

Transportul aerian cu 45 de tone de echipamente medicale vine din Coreea de Sud, cu o aeronavă NATO, ce va ateriza, joi, pe Aeroportul Otopeni.

Ministerul Apărării Naționale a solicitat Capabilității de Transport Aerian Strategic a NATO, care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, desfășurarea unei misiuni aeriene de urgență, pentru transportul a aproximativ 45 de tone de echipament medical de la Seul la București.

Potrivit Forțelor Aeriene Române, sunt 100.000 de combinezoane de protecție, care au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate.

Zborul este efectuat cu o aeronavă C-17 Globe Master III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Capabilității de Transport Aerian Strategic, iar unul dintre comandanții echipajelor care operează aeronava pe timpul acestei misiuni este locotenent-comandorul George Crăciun, pilot din Forțele Aeriene Române, detașat în cadrul Capabilității de Transport Aerian Strategic, se arată în postarea de pe Facebook a Forțelor Aeriene Române.

România a semnat în anul 2008, ca membru fondator, Memorandumul de Înțelegere pentru constituirea Capabilității de Transport Aerian Strategic, alături alte nouă țări NATO – Bulgaria, Estonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovenia, SUA și Ungaria două membre ale Parteneriatului pentru Pace: Finlanda și Suedia.

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro