Aleksandr Lukașenko, despre mandatul său: ”Este posibil să fi rămas puţin prea mult. Dacă Belarusul cade, următoarea va fi Rusia”

„Da, poate că am rămas puțin peste picior”, a declarat Aleksandr pentru agenția de știri TASS, într-un interviu cu mai multe media din Rusia.

Acesta a adăugat: ”Ştiţi la ce concluzie am ajuns cu establishmentul şi autorităţile ruse? Dacă Belarusul cade, următoarea va fi Rusia”.

În cadrul interviului, el a mai apreciat că „dacă Lukaşenko se prăbuşeşte, tot sistemul se va prăbuşi, urmat de tot Belarusul”, notează AFP, citată de Agerpres.

Potrivit unui jurnalist radio rus, la aceeaşi întâlnire Lukaşenko ar fi declarat că nu exclude organizarea de alegeri prezidenţiale anticipate.

Liderul belarus a spus că susţinătorii săi ar fi atacaţi dacă s-ar retrage, a declarat Roman Babaian, redactorul-şef al postului Moscow Talks şi unul dintre ziariştii care l-au intervievat pe Lukaşenko.

În ceea ce priveşte arestarea la frontiera ucraineană în noaptea de luni spre marţi a opozantei Maria Kolesnikova, Lukaşenko a afirmat că aceasta a fost aruncată dintr-o maşină „în mers” de alţi doi opozanţi în timp ce aceştia fugeau în Ucraina vecină.

Ad placeholder

Cum a ajuns Spania să fie statul european cel mai greu lovit de al doilea val epidemic. „Situația poate doar să se înrăutățească”

Recomandări

Cum a ajuns Spania să fie statul european cel mai greu lovit de al doilea val epidemic. „Situația poate doar să se înrăutățească”

<div…
Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro