Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Alexandru Rafila, despre următoarea etapă de relaxare: „Să vedem cum decurg lucrurile până la sfârșitul săptămânii viitoare”

De
Paul Tecuceanu,

Sâmbătă, 23 mai 2020, 19:15

„La noi s-a semnalat, cel puțin până astăzi, o scădere a numărului de cazuri. Dacă lucrurile rămân așa, este foarte bine și atunci sigur că se poate trece la o etapă ulterioară. Înseamna că lumea s-a obișnuit cu recomandările, le respectă și este o măsură de sănătate publică care își arată eficiența și oferă și argumente autorităților să poată să continue programul de relaxare” „, a afirmat, la Digi24, Alexandru Rafila.

„Haideți să așteptăm să vedem cum decurg lucrurile până la sfârșitul săptămânii viitoare, pentru că discutăm despre această perioadă de două săptămâni în care evaluăm impactul măsurilor de relaxare și dacă acest trend se confirmă, ceea ce ar fi îmbucurător, de obicei, după ce apar aceste măsuri de relaxare, de regulă, se semnalează o creștere”, a mai spus reprezentatul României la Organizația Mondială a Sănătății.

Profesorul Alexandru Rafila a afirmat că după ce sunt folosite, măștile de protecție ar trebui puse într-un recipient, spălate și călcate:

„Trebuie refolosite după ce sunt spălate, asta este ideea. Ar trebui să avem, după părerea mea, un mic recipient în care putem să depozitam această mască după folosire, astfel încât ulterior, când ajungem la domiciliu, să putem să o spălăm.

Ele trebuie igienizate și manipulate cât mai puțin, dupa utilizare. Ceea ce este important, după spălare, să o calci cu un fier de călcat cu aburi și atunci se poate folosi fără niciun fel de problema. Dacă ne spălăm pe mâini după ce folosim masca, atunci sigur nu avem nicio problemă”.

Primele măsuri de relaxare în România au început din 15 mai, după 60 de zile de stare de urgență.

Citeşte şi:

Cum arată lupta cu COVID-19 într-un spital din Chicago. Asistentă medicală româncă: „Am crezut că sunt condamnată la moarte. Acum, vrem să privim lucrurile altfel”

Iubirea de oameni, mai presus decât frica de coronavirus. Povestea unei femei din Bârlad, ”îngerul păzitor” al celor bătrâni și necăjiți

Fosta soție a lui Claudiu Niculescu a ajuns de nerecunoscut. „Foarte rău arăți!” Imaginile recente cu Diana Munteanu

GSP.RO

Fosta soție a lui Claudiu Niculescu a ajuns de nerecunoscut. „Foarte rău arăți!” Imaginile recente cu Diana Munteanu


Horoscop 23 mai 2020. Taurii au nevoie de cooperarea celor din anturajul apropiat

HOROSCOP

Horoscop 23 mai 2020. Taurii au nevoie de cooperarea celor din anturajul apropiat

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro