Alexandru Rafila: “Mesajele trebuie dublate și de exemplul personal al celor care ies în spațiul public”

Șeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, din Bucureşti, Alexandru Rafila, crede că dezinformarea din perioada pandemiei de COVID-19 poate fi combătută și cu ajutorul propriului exemplu, mai ales în cazul persoanelor cu notorietate publică.

În plus, președintele Societății Române de Microbiologie a precizat că mesajele care neagă existența noului coronavirus nu ar trebui promovate în mass-media

“Partea de comunicare este esențială pentru a putea controla pandemia. Cei care se opun vaccinării sunt cei care neagă și existența virusului și îndeamnă la nerespectarea regulilor. Aderența populației la astfel de reguli se poate face doar dacă înțelege că trebuie să fie un partener”, a declarat Alexandru Rafila la Realitatea Plus.

“Mesajele pe care le trimitem trebuie să țină cont de starea oamenilor într-un anumit moment. Cel de acum trebuie analizat din punct de vedere sociologic. Mesajele trebuie dublate și de exemplul personal al celor care ies în spațiul public”, a adăugat acesta.

Alexandru Rafila spune că mesajele anticoronavirus apar simultan în mai multe țări și că ele au un rol destabilizator.

“Mesajele negative, inclusiv sub formă de video, apar simultan în mai multe țări și sunt adaptate fiecărei țări. Nu cred că este doar o presupunere. Concertarea mesajelor…
Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro