Americanii vor să cumpere Panini. Cum arată universul care a fascinat generații. În 2015, Libertatea a pătruns în imperiul abțibildurilor de la Modena

Acțiunile grupului Panini, înființat în 1954, sunt deținute de italo-argentinianul Aldo Hugo Sallustro, actual director general, și de la familia Baroni, din Bologna. Valoarea imperiului cu figurine este evaluată la un miliard de euro.

În trecut, și un grup chinez a fost interesat, dar condiția lui Sallustro, partener de referință care s-a alăturat echipei Panini în 1992, preluând compania cu un grup de investitori italieni, dintre care și editorul De Agostini, a fost să păstreze fabrica cu sediul la Modena. Asiaticii au refuzat.

Compania are în prezent 450 de angajați în Modena, iar alte 700 de persoane lucrează în lume, la cele mai importante filiale din SUA, Franța, Anglia, Spania și din Germania.

Citește și:

SportNews a fost în paradisul oricărui colecționar, locul unde se nasc zilnic milioane și milioane de abțibilduri: Panini Factory, din Modena, Italia. Poftiți în FABRICA DE FOTBALIȘTI!


Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro

Tags: ,