Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Aproape 30% dintre pacienţii din Sibiu care au primit plasmă au reuşit să scape de COVID-19

Ultimii tratați cu plasmă la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu au fost un bărbat de 42 de ani şi o femeie de 53 de ani cu probleme de sănătate, a declarat directorul spitalului, medicul Liliana Coldea.

“De tratamentul cu plasmă umană hiperimună au beneficiat 7 pacienţi cu vârste între 42 şi 67 de ani. S-au vindecat doi, un bărbat de 42 de ani (fără comorbidităţi) şi o femeie de 53 de ani (cu comorbidităţi: limfom non-Hodgkin, hipotiroidie, astm bronşic)”, a explicat directorul Coldea.

Stiri Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Majoritatea pacienţilor în stare foarte gravă cu COVID-19 care au primit plasmă au decedat, potrivit purtătorului de cuvânt al SCJU Sibiu, Decebal Todăriţă.

În judeţul Sibiu au fost confirmaţi cu noul coronavirus 607 adulţi şi 45 de copii, de la începutul pandemiei şi până în prezent, potrivit datelor furnizate de către Prefectură.

Dintre sibienii diagnosticaţi cu COVID-19, 484 de persoane s-au vindecat, 52 persoane au decedat şi patru s-au reinfectat şi au fost din nou internate în spital.

Cei mai mulţi donatori de plasmă din Sibiu pentru pacienţii cu COVID-19 sunt cadre medicale care au fost şi ele infectate cu noul coronavirus, dar care s-au făcut bine.

O femeie care lucra ca îngrijitoare în Germania a fost concediată după opt luni la program zi-lumină

Recomandări

O femeie care lucra ca îngrijitoare în Germania a fost concediată după opt luni la program zi-lumină

 

Doar 10 dintre cei 38 de pacienţi vindecaţi de COVID-19 care au dorit să doneze plasmă au şi reuşit în final să facă asta, restul fiind refuzaţi după ce s-a constatat, spre exemplu, că nu au anticorpi.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, la CTS Sibiu s-au recoltat 8×3 unităţi plasmă prin procedura de plasmafereză şi patru unităţi plasmă recoltate prin procedura clasică, de la persoane vindecate de COVID-19.

Au donat cinci bărbaţi şi cinci femei cu vârste cuprinse între 25 și 52 de ani. Doar doi dintre ei nu sunt personal medical (medici, asistenţi, infirmieri). Au fost selectate 38 persoane care au fost testate sau sunt în curs de testare dar doar cei zece au şi finalizat procedura, doi dintre ei, a doua oară.

Ad placeholder

Ceilalţi au fost respinşi, desigur tot pe criterii medicale, cum ar fi titru mic de anticorpi sau absenţa lor, transaminaze crescute sau alţi parametri biochimici datorită tratamentului medicamentos.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu este principalul spital unde sunt trataţi pacienţii adulţi de COVID-19 din întregul judeţ.

Citeşte şi:

Bulgaria se pregătește pentru al doilea val de COVID-19

Rudele unui bărbat decedat, infectat cu COVID 19, s-au ales cu dosar penal după ce au desigilat sicriul

Descoperirile medicilor legiști români despre COVID-19. Virusul atacă absolut toate organele

„Fetele câștigă 800-900 de euro pe zi, se lasă telefoanele la intrare”. Dezvăluiri explozive despre petrecerile private ale fotbaliștilor

PARTENERI – GSP.RO

„Fetele câștigă 800-900 de euro pe zi, se lasă telefoanele la intrare”. Dezvăluiri explozive despre petrecerile private ale fotbaliștilor


Horoscop 1 iulie 2020. Racii au parte de surse de stres cumulate, care îi pot afecta mai mult decât de obicei

HOROSCOP

Horoscop 1 iulie 2020. Racii au parte de surse de stres cumulate, care îi pot afecta mai mult decât de obicei

RECOMANDĂRI

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro