Arheologii care au participat la descoperirea lui Venus din Piatra Neamț își prezintă versiunea: „Echipa de arheologi este singura care a gestionat situația”

De
Petre Dobrescu,

Joi, 09 ianuarie 2020, 19:54

Semnatarii arată în comunicat că săpăturile arheologice care au condus la descoperirea statuetei s-au făcut în condițiile legii, cu avizele necesare, în iunie 2019.

„Cercetările arheologice au fost realizate la Piatra Neamț, conform autorizației pentru diagnostic arheologic nr. 239 din data de 28.05.2019, care a presupus evaluare de teren in zona Municipiului Piatra Neamț și localitățile componente (Ciritei, Doamna, Văleni), județul Neamț. Obiectivele menționate în autorizație au fost: cercetări de teren în scopul identificării de noi situri paleolitice. Evaluarea se va concentra în zonele cu depozite loessoide și va implica, unde va fi cazul, realizarea unor sondaje de mici dimensiuni. Cercetarea s-a desfășurat în perioada 17 – 23.06.2019, într-un mic pinten de loess, conservat între o ravenă foarte adâncă, de circa 10 m, și alta în curs de formare. Odată cu începerea săpăturilor, punctul a fost denumit, generic,…
Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro