Autorul atentatului de la Maratonul de la Boston scapă de pedeapsa cu mortea. Decizia Curții Federale de Apel din SUA a scandalizat victimele

O curte federală de apel SUA a anulat vineri, 31 iulie, condamnarea la moarte a lui Djohar Ţarnaiev, 27 de ani, pentru atentatul comis în 2013, la maratonul de la Boston şi a trimis cazul instanţei competente pentru a decide o nouă sentinţă după un nou proces, informează CNN.

Autorul atentatelor din 2013, de la competiția atletică din nord-estul SUA, studentul de origine cecenă Djohar Țarnaiev, fusese condamnat în urmă cu cinici ani la pedeapsa cu moartea după decizia în unanimitate a juriului format din 12 membri.

Trei persoane au fost ucise, inclusiv un copil de 8 ani, şi alte 264 au fost rănite când două bombe artizanale au explodat aproape simultan în mulţime în apropiere de linia de sosire la maratonul din Boston, pe 15 aprilie 2013.

Foto: EPA

Apărarea a pledat, în zadar, pentru circumstanţe atenuante, afirmând că tânărul era sub influenţa fratelui său mai mare Tamerlan, radicalizat, care a decedat după patru zile de la atentate, ucis de forțele de securitate într-o urmărie de la periferia capitalei statului Massachusetts.

Curtea federală de apel din Boston a anulat vineri doar partea din hotărârea inițială a justiției care se referea la capetele de acuzare pasibile de…
Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro