Bill Gates: ”Vom avea o pandemie mai lungă dacă vom lăsa tratamentele COVID să meargă la cei care licitează mai mult”

”Dacă vom lăsa pur şi simplu tratamentele şi vaccinurile să meargă la cel care licitează cel mai mult şi nu la oamenii şi în locurile care au cea mai mare nevoie, vom avea parte de o pandemie mai lungă, mai nedreaptă şi soldată cu mai multe decese”, a precizat Gates, fondatorul companiei Microsoft, într-o înregistrare dată sâmbătă publicităţii din timpul unei conferinţe virtuale pe tema COVID-19 organizate de International AIDS Society.

”Avem nevoie de lideri care să ia aceste decizii dificile pentru o distribuţie bazate pe echitate, nu doar pe factorii dictaţi de piaţă”

Bill Gates:

Există sute de proiecte de vaccin în curs de desfăşurare, iar guvernele din Europa şi Statele Unite investesc miliarde de dolari în cercetare, teste şi fabricaţie, însă există temeri că statele cu venituri mai mari ar putea procura tratamente promiţătoare împotriva noului coronavirus, în timp ce ţările în curs de dezvoltare nu ar primi nimic.

Comisia Europeană şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii au avertizat asupra unei competiţii nesănătoase în goana după un tratament considerat esenţial pentru salvarea vieţilor şi rezolvarea haosului economic creat de virus, în timp ce anumiţi oficiali de la Washington au declarat că vor prioritiza rezidenţii Statelor Unite.

Filantropul a folosit drept exemplu Fondul global de lupta împotriva HIV/SIDA, Tuberculozei şi Malariei, creat în 2002, precum şi Planul de Urgenţa al Preşedintelui SUA pentru combaterea SIDA, programe care facilitează accesul la medicamente şi contribuie la combaterea unei boli cu una dintre cele mai ridicate rate de mortalitate din lume.

”O lecţie esenţială în lupta împotriva HIV/SIDA este importanţa construirii acestui sistem global de distribuţie, extins şi echitabil, astfel încât medicamentele să ajungă la toată lumea”, a mai spus Gates.

Citeşte şi:

Cum explică două judeţe că nu au nici un caz în ultimele zile. Prefectul de Sălaj: „Monitorizăm reţelele sociale, pentru a vedea unde se organizează evenimente”

Focar de coronavirus la DGASPC Dolj. 15 persoane au fost depistate pozitiv. „Avem și copii de un an”

Cinci oameni uciși în urma unui atac armat la o biserică din Africa de Sud

Cine este senatorul care anunță din nou că are coronavirus. Cum a fost prins cu minciuna prima dată

PARTENERI – GSP.RO

Cine este senatorul care anunță din nou că are coronavirus. Cum a fost prins cu minciuna prima dată


Mihai Gâdea a primit o lovitură de proporții. Ce a făcut soția prezentatorului de la Antena 3

PARTENERI – PLAYTECH.RO

Mihai Gâdea a primit o lovitură de proporții. Ce a făcut soția prezentatorului de la Antena 3


Horoscop 11 iulie 2020. Racii au motive de conflict cu partenerul de cuplu sau cu cei din familie

HOROSCOP

Horoscop 11 iulie 2020. Racii au motive de conflict cu partenerul de cuplu sau cu cei din familie

RECOMANDĂRI

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro