Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Când vom putea merge, de fapt, în vacanță la mare? Datele înaintate de guvernanți și de hotelieri diferă

De
Andreea Archip,
Cosmin Nistor (VIDEO),

Sâmbătă, 23 mai 2020, 10:00

Premierul Ludovic Orban a declarat că sectorul turistic va fi reglementat abia după 1 iunie, lăsând să se înțeleagă că am putea spera ca din 15 iunie să ne luăm sejururi la mare.

Și ministrul Sănătății a declarat vineri, 22 mai: “Ne putem gândi la vacanță, dar trebuie să relaxăm etapizat. Ne gândim, în condiţiile în care această etapă va merge bine, să deschidem terasele de la 1 iunie și să deschidem plajele de la 15 iunie, când, normal, începe și sezonul estival”.

Hotelierii de pe Litoral au însă altă variantă. Unii dintre ei spun că de Ziua Copilului vor primi deja oaspeți. Fără să mai aștepte decizia oficială, o parte dintre hoteluri și pensiuni s-au deschis pe 15 mai, profitând de faptul că li se permite să ofere cazare, în anumite condiții. Urmează să se mai deschidă o serie, pe 1 iunie.

Și acum poți caza oameni, dar nu în scop turistic, ci doar pe cei care sunt veniți în scop de serviciu. Însă hotelierii nu pot fi organ de control, să le ceară declarațiile pe proprie răspundere.

Ciprian Enea, consultant în turism:

Lipsa unei date certe la care va fi declarat deschis sezonul estival nu împiedică proprietarii businessurilor de la mare să facă rezervări. Și nici pe români, să cumpere vacanțe.

Noi avem rezervări de la 1 iunie.

Anca Nedea, directorul Organizației Patronale Mamaia-Constanța:

Hotelierii estimează un grad de ocupare de 25% în prima săptămână din iunie

Hotelierii care au anunțat că deschid pe 1 iunie înaintează chiar și cifre. Estimează cam 10.000 de clienți între 1 și 7 iunie. Nu spun însă cum i-ar putea caza, în lipsa reglementărilor venite de la Guvern.

Ce zboruri se reiau în curând din România. 15 reguli noi pentru călătoria cu avionul în lunile următoare

Recomandări

Ce zboruri se reiau în curând din România. 15 reguli noi pentru călătoria cu avionul în lunile următoare

 

În prima săptămână din iunie 2019, cea mai mare parte a hotelurilor de pe Litoral erau deschise. Gradul de ocupare era de 25-30%, însă fiind vorba de un număr de hoteluri de patru ori mai mare decât cel al hotelurilor care se deschid anul acesta la 1 iunie, turiștii erau de patru ori mai mulți.

Anca Nedea, directorul Organizației Patronale Mamaia-Constanța:

Anul acesta vor fi deschise, pentru început, 100 de hoteluri, cu o capacitate de 35.000 de locuri. Un grad de ocupare de 25%, firesc pentru această perioadă, înseamnă în jur de 10.000 de turiști care ar urma să se cazeze pe litoral în prima săptămână din iunie, estimează Organizația Patronală.

Până la intrarea în vigoare a unor noi reglementări, cei care se cazează la mare – deocamdată, doar în interes de serviciu – pot lua masa numai în camera de hotel, în regim room service sau delivery.

Citeşte şi:

Viața în vagon. Cum luptă oamenii străzii din București pentru supraviețuire într-un tren tras pe linie moartă

Interviurile Libertatea | Comisarul european Adina Vălean: „Noi nu am recomandat ca distanţarea socială să fie obligatorie în avioane”

Un elev de 17 ani din SUA a refuzat 8 milioane de dolari pentru site-ul pe care l-a creat despre coronavirus

Fosta soție a lui Claudiu Niculescu a ajuns de nerecunoscut. „Foarte rău arăți!” Imaginile recente cu Diana Munteanu

GSP.RO

Fosta soție a lui Claudiu Niculescu a ajuns de nerecunoscut. „Foarte rău arăți!” Imaginile recente cu Diana Munteanu


Horoscop 23 mai 2020. Taurii au nevoie de cooperarea celor din anturajul apropiat

HOROSCOP

Horoscop 23 mai 2020. Taurii au nevoie de cooperarea celor din anturajul apropiat

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro