Cartierul Bendea din oraşul Babadag a ieşit din carantină. Niciun caz de coronavirus în ultimele zile

De
Viorel Tudorache,

Vineri, 22 mai 2020, 12:54

Prefectul judeţului, Alexandru Iordan, a declarat că decizia de ridicare măsurii de carantină a fost luată după ce în ultimele zile nu a mai fost înregistrat niciun caz de infecţie cu noul coronavirus.

„Acţionăm în continuare în cartierul Bendea cu forţe ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a verifica persoanele izolate la domiciliu”, a precizat Iordan, potrivit Agerpres.

Aproximativ 2.500 de persoane care locuiesc în cartierul Bendea au intrat, sâmbătă, 18 aprilie, în carantină, după ce 12 din cele 49 de teste făcute la persoane simptomatice care locuiesc în această zonă au fost pozitive la noul coronavirus.

Decizia a fost luată după ce autorităţile au suplimentat forţele de ordine pentru limitarea deplasării locuitorilor de aici, în condiţiile în care în perioada anterioară aproape 900 de persoane s-au întors din străinătate, iar 191 au fost izolate la domiciliu.

Autorităţile au amintit că mulţi tulceni din acest cartier nu au respectat restricţiile impuse prin ordonanţe militare şi au subliniat că în 148 de case din acest cartier, locuiesc peste 10 persoane în fiecare imobil, la unul dintre ele fiind înregistrate 42 de persoane, ceea ce duce la creşterea riscului de transmitere a virusului.

Citeşte şi:

Oana Roman, detalii despre divorțul dintre Ilie Năstase și Ioana Simion. „Un copil rebel și nebun. Este puțin greu să stai lângă el”

Băiat de 15 ani, condamnat pentru omor. A vrut să își apere tatăl și a înfipt cuțitul într-un vecin

Fosta iubită a lui Gheorghe Turda, Nicoleta Voicu, într-o situație delicată. Artista a ajuns să trăiască din pensia părinților. „A fost umilitor”

Simona Halep a refuzat să trădeze România! Putea câștiga milioane: „Mi-a aruncat o privire tăioasă: «Nici gând să fac asta!»

GSP.RO

Simona Halep a refuzat să trădeze România! Putea câștiga milioane: „Mi-a aruncat o privire tăioasă: «Nici gând să fac asta!»


Horoscop 22 mai 2020. Scorpionii sunt plini de idei și inițiative legate de situația financiară

HOROSCOP

Horoscop 22 mai 2020. Scorpionii sunt plini de idei și inițiative legate de situația financiară

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro