Cât de riscantă este o călătorie cu metroul. Experți în sănătate: „E mai sigur decât cina într-un local”

Mai multe studii din Europa și Asia arată că transportul în comun nu este o sursă majoră de transmitere a coronavirusului, notează The New York Times, după ce acest mijloc de transport în comun a început să fie ocolit de oameni de teamă că s-ar putea infecta.

La aproape cinci luni de la apariția primului caz de COVID-19 în New York, unul dintre cele mai afectate state americane, oamenii încă evită să meargă cu metrou. Însă, potrivit The New York Times, metroul, trenurile și autobuzele „nu sunt o sursă de transmitere a bolii, atât timp cât călătorii poartă măști de protecție și sunt luate măsuri pentru a fi evitată aglomerația la orele de vârf”.

Situația din New York seamănă cu cea din București, căci și aici numărul călătorilor s-a redus substanțial.

Studiile și autoritățile îi liniștesc pe oameni. Mai exact, autoritățile din Franța, Austria și Japonia nu au găsit nicio legătură între focarele de infecție și transportul în comun: nicio persoană nu s-ar fi infectat în autobuz sau metrou, scrie The New York Times.

E mai periculos să circuli cu metroul decât să te plimbi pe-afară, dar mai sigur decât să iei cina înăuntru, într-un local.

Experți în…
Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro